skip to Main Content
Corine_fysiotherapie Almere

“Het leven is als fietsen: om je evenwicht te bewaren, moet je blijven
bewegen”.
Ik had vroeger altijd al interesse in het menselijk lichaam en was nieuwsgierig hoe het lichaam in elkaar stak. Het was daarom al vrij snel duidelijk dat ik de (para)medische wereld in wilde.

Uiteindelijk vond ik fysiotherapie het beste bij me passen, vooral vanwege het sportieve karakter van de opleiding en het vak zelf. Ik ben in 2002 begonnen aan de HvA voor de opleiding fysiotherapie en in 2006 afgestudeerd. Na werkervaringen in de bedrijfsfitness/-fysiotherapie en verpleeghuizen ben ik al vrij snel blijven hangen bij de gezondheidscentra en eerstelijnspraktijken.

In mijn eerste jaren als fysiotherapeut heb ik een aantal cursussen gevolgd om mijn kennis en inzicht te vergroten. Vaak komen klachten door een slechte houding of manier van bewegen. Om me nog verder te ontwikkelen, heb ik de specialisatie Master Manuele Therapie aan de SOMT gevolgd. Ik heb door de extra tools voor het onderzoeken en behandelen van vooral de wervelkolom veel affiniteit met klachten aan rug en nek.

Per september 2017 ben ik gestart met de 2-jarige opleiding Master Musculoskeletale echografie, wederom aan de SOMT. Met echografie worden spieren, pezen, legamenten en in mindere mate gewrichten en botten in beeld gebracht, waardoor inzicht gekregen wordt in o.a. mogelijke weefselschade en belastbaarheid van de diverse structuren. Ik hoop dat echografie kan bijdragen tot een meer evidence-based diagnostisch proces en dat het nog beter mogelijk is om een relatie te leggen tussen de klachten en het fysiotherapeutisch onderzoek. Echografie wordt ook ingezet als evaluatiemethode; hierdoor wordt het mogelijk te beoordelen of een ingezette behandeling daadwerkelijk effect heeft gehad.

Albert Einstein schreef ooit eens: “Het leven is als fietsen: om je evenwicht te bewaren, moet je blijven bewegen.” In het leven is een goed evenwicht tussen belasting en belastbaarheid nodig, een soort weegschaal die in balans moet zijn. Onder belasting wordt o.a. verstaan: stress (werk, thuis, omgeving), ziekte, vermoeidheid. Onder belastbaarheid wordt o.a. verstaan: ontspanning,
gezonde voeding, goede conditie. Sporten maakt je niet alleen fysiek veel sterker, maar ook mentaal word je er weerbaarder door en het werkt stress reducerend. Ik raad dan ook iedereen aan om minimaal twee keer per week te sporten. In mijn vrije tijd ben ik vaak in het zwembad te vinden voor een zwemtraining of zal je me fietsend en hardlopend treffen in de Flevopolder. Als fanatiek sporter weet ik veel over sportblessures en wat je er aan kan doen om sneller te herstellen. Sporters zijn daarom dan ook meer dan welkom bij ons in de praktijk.

Fysiotherapie is een dynamisch beroep, waardoor je als beoefenaar ook niet stil kan zitten. Op de hoogte blijven van de nieuwste onderzoeken blijft lastig, maar ik probeer zoveel mogelijk de literatuur in de gaten te houden en up-to-date te blijven. Ik hoop u graag te ontmoeten bij CorpusPRO Fysiotherapie & Functional Training!

Cursussen/specialisaties
2008: Nek- Schouder en Armklachten
2009: Medical Taping
2009: Krachttraining in de (top)sport
2011-2014: Master Manuele Therapie
2016: Mulligan Therapie
2017-heden: Master Musculoskeletale Echografie

BIG nummer: 190 654 317 04