Skip to content

Lage rugpijn is in te delen in aspecifieke rugpijn en specifieke rugpijn. Aspecifieke is een verzamelnaam voor rugklachten waarvan de precieze oorzaak niet goed te duiden is. Specifieke rugpijn heeft een specifieke oorzaak (slechts 5% van de gevallen). Een bekend voorbeeld van de specifieke rugpijn is de rughernia. 80% van de volwassenen krijgt eens in zijn leven te maken met lage rug pijn.

Rugklachten@0,25x

Deze pijn kan een zeer grote impact hebben op het dagelijks functioneren. Er zijn veel mensen die heel lang kwaliteit van leven verliezen door lage rugpijn. Eenmaal lage rugpijn heeft ongeveer 60% van de mensen een jaar na het ontstaan nog wel enige vorm van lage rugpijn. Lage rugpijn gaat dus niet altijd vanzelf over en kent een vrij grillig beloop. Perioden van meer en minder klachten wisselen elkaar af.

Blijven bewegen geeft bij aspecifieke lage rugklachten het beste resultaat. De rug juist blijven gebruiken en werken aan lokale controle en beweeglijkheid kan soms al de weg terug zijn naar herstel.

Snel van je rugpijn af?

CorpusPro Fysiotherapie heeft veel kennis en ervaring met het behandelen van rugpijn. Ben je dus op zoek naar een effectieve behandeling van je rugpijn in Almere? Neem dan contact met ons op! We ontvangen je graag in onze praktijk.

WIJ WERKEN MET WETENSCHAPPELIJK BEPROEFDE PROGRAMMAS: ‘MAT MOVEMENT ASSESSEMENT” EN ‘FUNCTIONAL MOVEMENTSYSTEMS om jouw rugklachten professioneel te onderzoeken en behandelen.

www.matassesement.com

www.functionalmovement.com