Skip to content

Een operatie door een (orthopedisch)chirurg is een ingrijpend proces. Herstel na een operatie kan 3 tot 12 maanden duren, afhankelijk van de reden van de operatie. Herstellen van een operatie is topsport!

Wordt u geopereerd?

“Better in, better out” zegt de wetenschap. Bent u voor de operatie in een goede fysieke staat, dan scheelt dat gigantisch in het na-traject. Het kan nuttig zijn om voor de operatie een paar maanden verstandig maar zeker ook stevig te trainen.

Wij hebben ervaring met revalidatie na:

  • Kruisband operaties
  • Verwijderen of hechten van de meniscus
  • Botbreuken, zowel conservatief als wel na een operatie
  • Plaatsen van nieuwe gewrichten (zoals een nieuwe heup of knie)
  • Schouder operaties (zoals herstel van het labrum of de cuff)
  • Operaties aan het zenuwstelsel zoals een hernia operatie

fysiotherapie almere corpuspro

Na de operatie

Tegenwoordig is de opname in het ziekenhuis van zeer korte duur. U zult al vrij snel weer naar huis gaan als de operatie goed is verlopen. En dan begint het herstel. Indien u (nog) niet in staat bent om naar de praktijk te komen dan komen we maar al te graag bij u thuis. Hoe eerder we beginnen des te beter het is.

De behandeling

Er dient geoefend te worden. Thuis en indien mogelijk in de oefenzaal bij de praktijk. U zult veel moeten bewegen om de souplesse en controle van het gewricht(en) weer terug te krijgen. Hier beginnen we uiteraard niet met de meest complexe oefenstof maar met simpele, toegankelijke oefeningen. Gaandeweg het herstel maken we de oefenstof steeds functioneler en zwaarder. De intensiteit van de laatste fase is afhankelijk van uw doel. (Top)Sport stelt nou eenmaal andere eisen aan uw lichaam dan boodschappen doen en thuis de trap op/af lopen.