Skip to content

Of u nou in het dagelijks leven of tijdens sport tegen bewegingsklachten aan loopt. Onze fysiotherapeuten kunnen u in beide gevallen goed van dienst zijn. Soms volstaat het juiste advies met eventueel een aanvullende oefening, echter soms is er meer nodig. Dan kunnen wij lokaal behandelen en/of u helpen met oefeningen om beter te bewegen.

Ongeacht de aard van uw klacht en uw doel(en) zullen we altijd een holistische blik hanteren. We kijken niet alleen naar de plek waar de pijn vandaan komt, we bekijken ook de algehele houding en bewegingsketen.

Onze fysiotherapeuten geloven in kwaliteit van bewegen

Zowel lokaal als 3-dimensionaal. We maken gebruik van een bewegingsassessment (de SFMA) om de kwaliteit van een aantal fundamentele bewegingspatronen in kaart te brengen. Deze kunnen richting geven aan huiswerkoefeningen zodat u, zonder de klacht te verergeren, kan werken aan beter bewegen. Verlies van kwaliteit kan een blessure in de hand werken, verbeteren van de kwaliteit kan het herstel bevorderen en de kans op herhaling verkleinen.

De SFMA werkt als aanvulling op het reguliere onderzoek van onze fysiotherapeuten waarbij we meer op zoek gaan naar de locatie en aard van de klacht. Dit om een diagnose te vormen, indien nodig lokaal te behandelen en u voorzien van advies omtrent herstel. Echter wat is er nou mooier dan in de toekomst klachtenvrij blijven!

fysiotherapie Almere

Voor welke klachten helpt fysiotherapie?

Voor alle bewegingsgerelateerde klachten bent u bij ons aan het juiste adres. Naast fysiotherapie hebben we echter nog een aantal andere methodes in huis die een aanvulling kunnen vormen op de therapie. Deze kunt u terug vinden op de expertise pagina.

Voorbeelden van klachten:

  • Acuut ontstane klachten in het dagelijks leven of op het sportveld.
  • Chronische bewegingsklachten die u al meerdere maanden beperken in het dagelijks leven en/of sport.
  • Klachten van pijn en/of tintelingen die uit stralen naar de armen of de benen.
  • U bent geopereerd en wil weer op de been/op het sportveld komen.

Onze fysiotherapeut neemt de tijd

Bij de 1e afspraak nemen onze fysiotherapeuten altijd een uur de tijd. Los van de aard, het ontstaan en het beloop van de klacht zijn onze fysio’s geïnteresseerd in medicatie gebruik, andere klachten op dit moment of in het verleden en eventuele aandoeningen die in de familie voor komen. Het is tevens belangrijk om uw huidige belastbaarheid te bepalen (wel/niet getraind, werksituatie, voeding, rust) aangezien dit onmisbare pijlers zijn bij herstel. Zo krijgen we een totaalbeeld en kunnen we beter advies geven.

Stappenplan fysiotherapie

We starten het onderzoek altijd met een inspectie van uw houding en vragen u daarna een aantal fundamentele bewegingspatronen uit te voeren (de SFMA). Vervolgens kunnen we inzoomen op de locatie van de klacht en gebruiken we diagnostische tests en onze handen om vast te stellen wat het probleem is. Indien nodig starten we gelijk de lokale behandeling. Aan het eind van het consult geven we advies, oefeningen voor thuis en doen we een voorstel voor een behandelplan indien meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Zo proberen we u zo efficiënt en compleet mogelijk van dienst te zijn.

Fysiotherapie in Almere

Bent u opzoek naar fysiotherapie in Almere? CorpusPro Fysiotherapie ligt aan de rand van Almere in de Literatuurwijk. Blijf niet lopen met bewegingsklachten. Dé fysio van almere behandelt uw klachten op een effectieve manier!

Heb je een fysiotherapeut in almere nodig? Maak een afspraak!

Wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeut in Almere? Neem hieronder dan eenvoudig contact op.
Onze fysiotherapeuten ontvangen je graag in onze praktijk in de Literatuurwijk, Almere.