Skip to content

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Er wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en geen vloeistof in de spier gespoten. Dry needling kan zeer effectief zijn bij o.a. hielspoor gerelateerde klachten, rugklachten, schouderklachten en ook bij de behandeling van een tennisarm.

Hoe voelt dry needling aan

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste punt aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort “kramp” gevoel. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. Daarna krijgt u gerichte oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden.

Hoe ziet een behandeling er uit?

De behandeling start altijd met een bewegingsonderzoek om in kaart te brengen wat de invloed is van de spierknoop op functioneel bewegen. Vervolgens wordt er middels palpatie (voelen met de vingers) gezocht naar kernpunten in de spierknoop. Het kan zijn dat bepaalde spieren triggerpoints vertonen waar u geen pijn ervaart maar die wel hun invloed uit oefenen op de pijnlijke regio. In dat geval kan het raadzaam zijn om ook deze regio te behandelen.

Dry needling

Voor welke klachten?

Veel voorkomende toepassing van dry needling is bij nek-schouderklachten. Dry needling is echter in combinatie zeer effectief in combinatie met ART en andere vormen van manuele therapie. Zo kan er in een korte tijd ontspanning en souplesse gecreëerd worden in een gebied dat niet goed beweegt.

  • Pijn in een spier of regio
  • Bewegingsbeperkingen
  • Verminderde spierkracht

Na de behandeling

Na dry needling kan de aangeprikte spier een gevoel van spierpijn geven en loom aan voelen. Bewegen kan echter geen kwaad en is zelfs aan te raden. Wij zullen u als aanvulling op de behandeling altijd stretches en mobiliserende oefeningen mee geven om de de nieuwe bewegingsvrijheid te integreren zodat het beter aan blijft. Het gevoel van spierpijn is in vrijwel de meeste gevallen de volgende dag compleet verdwenen terwijl het gevoel van souplesse aan houdt.

Dry needling in Almere

CorpusPro Fysiotherapie biedt dry needling aan in Almere (Literatuurwijk) en heeft veel kennis en ervaring hierin opgebouwd. Onze ervaringen met dry needling zijn erg positief. We hebben dan ook al veel mensen van hun klachten af kunnen helpen. Dus ben je op zoek naar effectieve dry needling in Almere? Neem dan contact met ons op! We ontvangen je graag in onze praktijk in de Literatuurwijk!